Een eerste kunstgebit

Heeft u nog tanden en kiezen maar wilt u eigenlijk een prothese?

Voor veel mensen ligt de drempel hoog om terug te gaan naar de tandarts. Hierin bent u echt niet de enige! Kom gerust eens langs in onze praktijk voor informatie of een afspraak bij de tandarts.

De tandarts kan uw gebit vrijblijvend beoordelen en rustig met u doorspreken wat uw wensen zijn. Waar nodig maken we dan een vervolgafspraak. Mocht een aanvraag bij uw verzekeraar nodig zijn regelen wij dat voor u. Ook krijgt u vooraf een begroting mee van de verwachtte geschatte kosten.

Van uw eigen gebit naar een eerste kunstgebit.

Een eerste prothese heet ook wel een immediaat prothese.  Dat wil zeggen dat eerst eventuele kiezen die aanwezig zijn getrokken worden. Dan volgt een korte genezingsperiode waarna de eerste afdruk volgt. Daarna volgen de andere stappen voor het vervaardigen van de prothese. De individuele afdruk ofwel een precisie afdruk met afdruklepels gemaakt op de vorm van uw kaak. Dan een afspraak voor de beet om te bepalen welke hoogte aangehouden moet worden ook de kleur van de tanden en kiezen kan al besproken worden in deze fase. Dan een afspraak voor de pasvorm. Op dit moment is er een prothese gemaakt van was. In deze fase kan alles nog aangepast worden naar uw wens. Als alles naar wens is kan de prothese afgemaakt worden en in de mond geplaatst. Het plaatsen zal de tandarts doen, deze zal de laatste tanden die er nog in zitten verwijderen en de prothese plaatsen. Na 24 uur moet u terug komen voor controle van de prothese en de wonden. Wanneer alles goed gaat kan een vervolgafspraak voor controle gemaakt worden 14 dagen later. De kaak zal in de komende periode nog erg veranderen door het genezen van de laatste wonden. Na ongeveer 6 maanden zal een nieuwe laag in de prothese geperst moeten worden. Om de prothese weer beter aan te laten sluiten op uw kaak.